>> Suomeksi

 

 

 
     

 

 

 

 

 

Vi tar er med på en tur genom bigården. Tittar in hos bina och hälsar på drottningen och hennes arbetare. Vi går igenom de olika tillverkningsstegen, från kupan till den kännspaka honungsburken och avslutar med en honungsprovning på Café La’gårdsvinden. Se på nära håll, dofta och känn hur Mellangård Honung växer fram från blomma till burk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Provsmakningen sker på Café La’gårdsvinden. Vi berättar om bin och honungsproduktion samt bjuder dig på smakprov av våra olika honungssorter, sprakande som blandade praliner och med kontrasterande smak som väcker sinnen. Tedrycker där honung på olika sätt ingår kan också vara en del av programmet. Allt serveras med lämpligt tilltugg och/eller dryck.
Vi kan också bjuda på smakprov av honungslikör, en varm gul nektar som smeker dina smaklökar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På den gamla ladugårdsvinden har vi samlat olika slags redskap och lantbruksverktyg från svunna tider på Mellangård till ett litet gårdsmuseum. Här kan du på beställning avnjuta kaffe med honungslikör och honungsäppelkaka. Om du så önskar kan vi under kaffestunden berätta om bin och honungsproduktion.

Café La'gårdsvinden är öppen endast under den varma årstiden och endast enligt förhandsbeställning. La'gårdsvinden kan också hyras för t.ex. födelsedagskalas, bröllop eller andra fester. Ta kontakt så berättar vi gärna mera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

     

Camilla & Stefan Elf, Svedjavägen 65, 10520 Tenala, Tel. 019 2450 345